Selecteer een pagina

Kunst 10 daagse Bergen 2011

De Kunst 10 daagse 2011 is dit jaar weer teneinde. Ons thema dit jaar was ‘Kunst…natuurlijk!’. Met goed oktoberweer stroomde ons mooie dorp gedurende de tien dagen weer vol met geïnteresseerde bezoekers. Vooral de twee weekenden waren gezellig druk. Vele kunstminnaars begonnen hun culturele ontdekkingstocht met een bezoek aan het blooming hotel alwaar de overzichtstentoonstelling was ingericht. Met een beter inzicht van wat er zoal op de meer dan 200 locaties te zien was en met de kaart in de hand –lopend dan wel per fiets- werden diverse tentoonstellingen bezocht. De exposerende kunstenaars bevestigden dat het op hun expositie locaties erg druk was. Wat opviel waren de vele buitenlanders die dit jaar naar Bergen zijn gekomen. Maar er was meer dan beeldende kunst alleen. De literaire avond met Joost Zwagerman was een groot succes en
bij het Concert van het Cello8ctet Amsterdam moesten de deuren worden gesloten terwijl er buiten nog geïnteresseerden achter bleven die dit mooie optreden helaas niet meer mee konden maken. ’t Oude Hof met de beeldentuin en de tentoonstelling van Galerie Oud-Zuylen heeft zelden zo’n toestroom van belangstellenden te verwerken gekregen. Bij de exposities op de Voert was het een komen en gaan van bezoekers die niet alleen genoten van het prachtige werk van Eugene Brands maar ook van de bijzonder mooie omgeving. En de voorzichtige conclusie is dat het vorig jaar ingezette beleid om de kwaliteit van het aanbod aan beeldende kunst te verhogen ook dit jaar weer zijn vruchten heeft afgeworpen.
Het was een mooie en geslaagde Kunst10daagse 2011. Het bestuur wil een ieder die heeft bijgedragen aan dit evenement door een locatie ter beschikking te stellen of door zelf te exposeren of door welke andere inbreng dan ook van harte bedanken. Vanzelfsprekend bedanken we al onze sponsors. ‘Kunst….natuurlijk!’.